Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs

Zelf je huis indelen: ideaal!

Eindelijk is het dan zover: er komt grond vrij in de omgeving van Riel. Dé kans voor Suzanne en Carlo om in hun geliefde dorp te blijven wonen. Het plan van de gemeente Riel en Ruimte voor Ruimte krijgt steeds meer vorm en eind 2012 is de felbegeerde kavel ‘3’ in het bezit van het stel met drie jonge kinderen.


“Het prettige van zelf bouwen is dat je je huis zelf kan indelen”, vertelt Suzanne. ”We hebben flink wat ruimte nodig voor onze drie kleine kinderen. We zijn daarom vooral erg blij met de ruime slaapkamers en onze leefkeuken. Ideaal!”

Grote, groene kavels
Suzanne en Carlo wilden graag in Riel blijven wonen. Carlo: “Ruimte-voor-Ruimte heeft veel grote en groene kavels in dit Rielse plan. Onze kavel ligt aan de rand van het dorp, tussen de voetbalvelden. Maar met de fiets sta je binnen een paar minuten in het dorp! En nog een voordeel: er komt alleen bestemmingsverkeer in dit gebied. Wat wil je nog meer?”

Goed contact
De bouwtekening van Suzanne en Carlo is inmiddels bijna klaar. Ze hebben in het begin intensief contact gehad met de makelaar, maar dat is nu voorbij. “Zowel het contact met de makelaar als met Ruimte- voor-Ruimte verliep goed”, aldus Carlo. ”Ze hielden ons keurig op de hoogte van wat er speelde. We zijn nu met de architect bezig om de bouwtekeningen af te ronden. Deze zijn bijna klaar, dus daarna gaan we weer verder kijken.”

Veel hulp
Hun vorige huis is al verkocht, dus het gezin huurt op dit moment een tijdelijke woning. Het duurt nog wel even voordat hun nieuwe woning in ‘klassieke stijl’ helemaal af is. “We zijn wel handig, maar we gaan niet alles zelf doen”, vertelt Suzanne. “Dat kan ook niet met zo’n druk gezin. Gelukkig hebben we veel hulp van bekenden die er verstand van hebben. Dat zal dus allemaal wel loslopen!”