Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs

Tips voor het kiezen van een architect

U heeft uw gedroomde bouwkavel in het buitengebied op het oog. De makelaar heeft u geïnformeerd over wat de bouwmogelijkheden zijn en de eerste ideeën zitten al in uw hoofd. Nu heeft u een architect nodig die uw wensen en de randvoorwaarden uit het beeldkwaliteitsplan samenbrengt in één ontwerp. Waar en hoe vindt u die? Wij geven u een aantal tips.


Raadpleeg referenties
Ga nooit over één nacht ijs. Oriënteer u uitgebreid, zowel online als in 'real life'. Bezoek een aantal websites zoals de website van de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA). Vraag familie en vrienden naar hun ervaringen. Of ga bij u in de buurt op zoek naar huizen die u aanspreken en probeer erachter te komen welke architect het ontwerp heeft gemaakt. Ook op deze website vindt u een groot aantal voorbeeldwoningen die u misschien aanspreken. Maak op basis van al deze referenties voor uzelf een shortlist met favoriete architecten.

Vraag een eerste gesprek aan
Om te ervaren of er een klik is tussen u en een architect, is het raadzaam om een eerste kennismakingsgesprek aan te gaan. Tijdens dit gesprek krijgt u een beter beeld van de stijl en specialismen van de architect, zijn visie op bouwen en zijn manier van werken. U komt er zo snel achter of het realiseren van uw woonwensen bij deze betreffende persoon in goede handen is. Vergeet in een eerste gesprek ook niet te vragen naar het honorarium van de architect.

Beslis op basis van een voorontwerp
Heeft u gaandeweg het oriëntatieproces uw shortlist uitgedund, maar is het lastig om te kiezen tussen de laatst overgebleven architecten? Laat dan tegen vergoeding een voorontwerp maken en trek op basis daarvan uw conclusie.

Vanzelfsprekend kan Ruimte voor Ruimte u begeleiden naar een geschikte architect. Neem daarvoor contact op met Marij-Ellen Smits op telefoonnummer 06 – 53 19 15 15.