Elke dag dichter bij je droom

Yvo Schrantée en Daniëlle Taks komen allebei uit de omgeving van Breda en wilden graag in de streek blijven wonen. Vandaar dat ze op zoek zijn gegaan naar bouwkavels in de regio. "Toen we zagen dat hier in Galder op deze locatie kavels door Ruimte voor Ruimte werden aangeboden, zijn we gaan kijken. De ligging aan de rand van Galder, tegen het buitengebied sprak ons direct aan", aldus Yvo.


Helemaal naar onze stijl en smaak
Daniëlle: "We hadden vooraf een duidelijk idee over wat voor type huis we graag wilden bouwen. Ruimte voor Ruimte stelde ons een aantal architecten voor en uiteindelijk hebben we daaruit een keuze gemaakt. Om de architect een goed beeld te geven van onze smaak en stijl hadden we moodboards gemaakt. Op basis van de moodboards is de architect gaan ontwerpen en na een aantal ontwerpfases is er het huis uitgekomen dat we binnenkort gaan betrekken."

Exterieur en interieur professioneel aangepakt
"We waren eigenlijk meteen onder de indruk van hoe de architect onze woonwensen in een schets wist te vertalen", geeft Yvo aan. "Vanuit deze basis zijn we verder gegaan en zijn we stap voor stap tot het definitieve ontwerp gekomen. Tegelijkertijd zijn we in zee gegaan met een binnenhuisarchitect die onze wensen qua interieur heeft vormgegeven. Ook hebben we een lichtplan laten maken, dat bijdraagt aan de juiste sfeer in huis. Zowel van buiten als van binnen wonen we straks in een huis dat in alles aan onze verwachtingen op het gebied van wonen en leven beantwoordt."

Goed oriënteren
"Voor aanvang van de bouwwerkzaamheden hebben we ons goed georiënteerd", licht Daniëlle toe. "Mijn vader is zelf afkomstig uit de bouwwereld en kon ons dus met raad en daad terzijde staan. Er is best een aantal zaken waar je als leek bij het bouwen van een huis tegen aanloopt. Je moet alle details zelf uitzoeken."

Fantastisch avontuur 
Yvo: "We komen beide uit de financiële sector dus budgetbewaking is een factor die we beheersen. Het feitelijke bouwen, daar hebben we geen kaas van gegeten. Vooral de technische kant van de zaak vraagt de nodige aandacht, zeker als je zelf niet over die kennis beschikt. Ik moet wel zeggen dat ik het erg leuk vind om erin te duiken en inmiddels spreek ik een aardig woordje mee als het gaat om de realisatie van een huis. Natuurlijk moet je dat aan een aannemer overlaten, maar om een offerte te kunnen beoordelen, raad ik wel aan om je te verdiepen in het bouwproces. Als je niets weet van bouwen, adviseer ik om je technisch te laten bijstaan adviseren door de architect of een bouwbegeleider. Terugkijkend beschouw ik dit avontuur als een fantastisch project dat absoluut de moeite waard is: je ziet elke dag je droom weer een stukje verder in vervulling gaan."

Terug naar blogs