Vind uw droomkavel...


in de lijst

op plaatsnaam
per regio regio_1 regio-2 regio-3 regio-4 regio-5 regio-6
Zo vindt u een kavel
dat past bij uw budgetZoek op prijs:

Zoek een kavel op plaatsnaamVragen over nieuwbouw op een kavel

Alles wat u wilt weten over bouwgrondzelf bouwen, een kavel kopen of nieuwbouw. We hebben de meest gestelde vragen voor u verzameld. Heeft u vragen over nieuwbouw op een kavel in Brabant? Stel ze gerust!

Staat uw vraag er niet tussen? Klik hier en stel uw vraag. Of neem rechtstreeks contact op met Marij-Ellen Smits op telefoonnummer 06-53191515.

 • Waar komen de kavels?

  In principe kunnen Ruimte voor Ruimte kavels in alle gemeenten van Brabant worden ontwikkeld. De gemeente bepaalt de locatie in overleg met de provincie. De actuele stand van zaken vindt u onder projecten.

 • Wanneer start de verkoop van kavels?

  Zodra een bouwlocatie in de verkoop gaat, wordt u via de nieuwsbrief geïnformeerd. 

 • Wat kosten de kavels?

  Prijzen van kavels die op dit moment in de verkoop zijn worden bij de desbetreffende projecten vermeld. De kavelprijzen zijn afhankelijk van de marktomstandigheden, de grootte, de ligging etc.

 • Hoe kan ik me aanmelden voor een kavel?

  Iedereen die belangstelling heeft voor een Ruimte voor Ruimte kavel kan zich inschrijven via deze website. Klik hier voor het aanmeldingsformulier. Na registratie wordt u vanaf dat moment via de nieuwsbrieven van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden.

 • Worden er ook kavels met woningen verkocht?

  Ja. Incidenteel worden kavels projectmatig ontwikkeld met woning. Ook hierover wordt u via de nieuwsbrieven nader geïnformeerd.

 • Hoe groot zijn de kavels?

  De oppervlakte van de kavels is afhankelijk van de locatie en het stedenbouwkundig plan. Doorgaans zullen het grotere kavels zijn tussen de 1000 en 1500 m2.

 • Komen er ook kleinere kavels (bijv.600 m2)?

  Het is mogelijk dat er door de opzet van het stedenbouwkundig plan incidenteel wat kleinere kavels worden aangeboden.

 • Ben ik helemaal vrij in het ontwerp van mijn woning?

  Op alle bouwlocaties zijn bestemmingsplanvoorschriften en stedenbouwkundige randvoorwaarden, zoals bebouwingsgrenzen, maximale grootte, dak en goothoogten e.d., van toepassing. Bovendien worden in het beeldkwaliteitplan ontwerp-richtlijnen geformuleerd. Binnen deze voorschriften, randvoorwaarden en richtlijnen bent u in principe vrij in het ontwerp. Uiteraard wordt het ontwerp beoordeeld door de welstandscommissie en gemeentelijke diensten i.v.m. de bouwvergunning.

 • Is de bouw van mijn woning aan tijd gebonden?

  Ja. In de koopovereenkomst zal een uiterste datum worden genoemd waarop de woning gereed moet zijn. Hiermee wordt de overlast door bouwactiviteiten in uw woonbuurt zoveel mogelijk beperkt en kan de definitieve bestrating worden aangelegd.

 • Mag ik zelf mijn aannemer kiezen?

  Als u een bouwkavel zonder woning koopt bent u vrij in de keuze van de aannemer.

 • Mag ik mijn huis zelf bouwen?

  In principe staat u dat vrij. Uiteraard moet u wel aan de bouwvoorschriften voldoen.