Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs

We wisten niet dat zo'n buitenkans voor ons bereikbaar was

Reinier en Mariëlle zijn zo'n vier jaar geleden gaan samenwonen in Vlijmen, waar Mariëlle oorspronkelijk vandaag komt. Ze leerde Reinier uit Twente kennen tijdens haar studie in Nijmegen: "We hebben eerst een tijd gehuurd omdat we wilden kijken wat er op ons pad zou komen. Onze wens was om een tweekapper in een nieuwbouwproject te kopen."


Toen bleek zelf bouwen een optie
Reinier: "De nieuwbouwprojecten in deze regio kwamen maar niet van de grond. Ik hield altijd al wel de kavelprojecten in de gaten, maar zelf bouwen was geen must. Ik wist ook niet of dat voor ons een reële optie was. Maar omdat er geen schot kwam in de nieuwbouwmarkt, ben ik me toch gaan oriënteren op een vrije kavel en viel mijn oog op dit fantastisch gelegen project in Nieuwkuijk. In eerste instantie bleken de kavels echter net te groot, gezien het prijskaartje dat daaraan hangt. Op een gegeven moment zijn de kavels verkleind en daarmee kwam ook de koopsom binnen ons bereik. Als een van de eerste potentiele kopers heb ik gereageerd. Het was toen januari 2014."

Direct een klik met de architect
"Vooraf hadden we al contact gezocht met de bank voor onze financieringsmogelijkheden', vertelt Mariëlle. "Een nieuwbouwhuis kopen, is immers iets heel anders dan een kavel kopen en daarop zelf een huis bouwen. Per slot van rekening gaat het erom dat het nieuwe huis ook in alles aan onze verwachtingen voldoet. We kunnen het niet nog eens doen. Je koopt een kavel als je er ook een huis op kunt zetten. Met die zekerheid hebben we de beslissing genomen en zijn we tot koop overgegaan. Vanaf dat moment ging het best snel. We hebben allebei dezelfde smaak. We houden van jaren dertig stijl in een modern jasje en wilden een houthaard in de woonkamer als een centraal punt in de ruimte. Ook een zolder met voldoende logeerruimte was een eis. Ruimte voor Ruimte droeg een aantal architecten aan. We hebben gekozen voor een architect waarmee we direct een klik hadden. Zij kwam met een aantal heel frisse voorstellen die pasten binnen het beeldkwaliteitsplan, dat overigens veel ruimte liet. We zijn erg tevreden over het eindresultaat met speelse accenten zoals een dakkapel die de hoek om loopt, een trappenhuis met veel lichtinval en grote raampartijen."

Geslaagd project
Reinier: "Het bouwproces is, achteraf gezien, voorspoedig verlopen. Nu is het wel zo dat we ons in elke fase van het proces, van kavelaankoop tot financiering, ontwerp en de bouw zelf heel goed hebben georiënteerd. Wij zijn allebei van nature nogal gestructureerd en dat heeft er voor gezorgd dat we  verrassingen zoveel mogelijk hebben uitgesloten. Als ik potentiële kopers een tip zou moeten geven, dan is het een goede voorbereiding. Dat houdt zo'n proces beheersbaar. Zorg ervoor dat je weet waarover je praat, vraag gerust advies aan mensen die zelf al een huis hebben gebouwd of bijvoorbeeld aan Ruimte voor Ruimte. Laat je goed voorlichten en verdiep je in de materie. Niet dat je zelf nu ineens architect of aannemer moet zijn, maar door alle stappen goed voorbereid te nemen, kijk je - net als wij - later terug op een geslaagd project!"