Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs

Alles over de voordelen van een cataloguswoning

In één van onze eerdere blogs schreven wij al waar u allemaal aan moet denken bij het selecteren van een architect. De architect speelt immers een sleutelrol in uw bouwproject. Hij is degene die uw wensen en eisen moet vertalen naar een aansprekend ontwerp. Tegenwoordig hoeft u echter niet altijd uw woning van scratch af aan te laten tekenen door een architect. Het kiezen voor een zogenaamde 'cataloguswoning' kan een aantrekkelijk alternatief zijn. 


Bouwbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om, op basis van uw persoonlijke wensen, te kiezen uit een portfolio van woningontwerpen. Waar vroeger de architectonische vrijheid hierbij beduidend minder was dan bij de traditionele bouw, werken deze bouwbedrijven tegenwoordig ook steeds meer met eigen architecten. Dit biedt u de mogelijkheid om een standaardontwerp aan te laten passen en volledig naar uw hand te zetten.

Minder risico
Kiest u voor een cataloguswoning dan kunt u bij het betreffende bouwbedrijf meestal kiezen uit een portfolio met daarin diverse basisontwerpen voor verschillende woningtypen in uiteenlopende bouwstijlen. Heeft u een woning gekozen, dan neemt de betreffende aannemer het bouwproces voor zijn rekening. Grootste voordeel van een cataloguswoning is de grote mate van zekerheid die het u oplevert. Een overschrijding van uw bouwbudget wordt zo vooraf uitgesloten. 

Prefab bouwen
In negen van de tien gevallen gaan catalogusbouwers te werk volgens een prefab bouwmethode. Dat betekent dat onderdelen in de fabriek worden geproduceerd en het op de bouwlocatie vooral draait om het monteren van de verschillende onderdelen. Prefabbouw heeft een aantal belangrijke voordelen. De productietijd is aanzienlijk korter, de weersomstandigheden spelen nauwelijks nog een rol en er is relatief weinig afval op de bouwplaats. 

Ook Ruimte voor Ruimte kan u een aantal bouwbedrijven adviseren die hierin gespecialiseerd zijn. Voor meer informatie kunt u bellen met Marij-Ellen Smits, telefoonnummer 06 – 53 19 15 15.