Gratis het maatschappelijke magazine per post ontvangen.

Werkbezoek in Best & Oirschot

17 juni 2022

In samenwerking met Gedeputeerden Erik Ronnes en Stijn Smeulders heeft Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte een werkbezoek georganiseerd in de gemeente Best en de gemeente Oirschot.
Op vrijdagmiddag 17 juni jl. hebben diverse Provinciale Staten leden persoonlijk kennis gemaakt met de maatschappelijke rol van Ruimte voor Ruimte in Brabant: via woningbouwprojecten en natuurontwikkeling worden maatschappelijke vraagstukken bij gemeenten opgelost.

Zo zorgt de sanering van een pelsdierhouderij aan de Heuveleindseweg in Best voor een duurzame afronding van het stedelijk gebied in aanhaking op het buitengebied en beëindigt de nodige (geur)overlast van het bedrijf. Voor doorstroming op de lokale woningmarkt wordt voorzien in de ontwikkeling van Ruimte voor Ruimte-bouwkavels, gecombineerd met seniorenwoningen (bij voorkeur door een bouwcollectief uit de samenleving) welke een wijze van (samen)leven biedt die aansluit bij de maatschappelijke behoefte.

In de gemeente Oirschot ontstaat met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Ekerschot Noord de mogelijkheid om de voormalige supermarkt aan de Doornboomstraat in het centrum van Middelbeers te herontwikkelen naar woningbouw. Ekerschot Noord zal voorzien in huur- en koopappartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, een woonzorgvoorziening en bouwkavels.

Bekijk hier een video-impressie.