Gratis het maatschappelijke magazine per post ontvangen.

Klimaatadaptieve gebiedsontwikkeling

23 november 2023

Klimaatverandering is een urgent probleem dat wereldwijd aangepakt moet worden. De stijgende temperaturen, de stijgende zeespiegel en de toename van extreme weersomstandigheden hebben directe gevolgen voor onze leefomgeving.

In nauw overleg met gemeenten ontwikkelt Ruimte voor Ruimte haar woningbouwprojecten zoveel mogelijk klimaatadaptief, circulair en natuurinclusief. Een mooi voorbeeld is het project ‘Bornhemweg’ in Oudenbosch, gemeente Halderberge waar klimaatadaptatie een cruciale rol speelt in het voorkomen van wateroverlast en het creëren van een veilige en duurzame leefomgeving. Met de integratie van een retentievijver en de afkoppeling van de hemelwaterriolering wordt niet alleen gezorgd voor een duurzame waterhuishouding, maar ook voor een aantrekkelijke en groene woonomgeving.

Lees meer over ons innovatief woningbouwproject in de gemeente Halderberge in onze Blog Klimaatadaptatie en waterberging: Een stap naar duurzame gebiedsontwikkeling in Oudenbosch’.

De week van 20 t/m 24 november 2023 is de Brabantse Week van het Wonen, een initiatief van Provincie Noord-Brabant met als woonthema van dit jaar ‘Tempo maken, met oog voor kwaliteit’.