Gratis het maatschappelijke magazine per post ontvangen.

Plan voor ruim 100 woningen in de gemeente Bernheze

29 juni 2022

Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte (ORR) is met 3 intensieve veehouderijen aan de rand van Heeswijk-Dinther overeen gekomen dat zij hun bedrijf beëindigen. In plaats daarvan is aan de gemeente Bernheze een plan gepresenteerd dat bestaat uit 119 woningen.

De beëindiging van deze drie bedrijven aan de Nobisweg en de Hommelsedijk zal het woon- en leefklimaat in de omgeving ten goede komen en biedt een goede basis voor een transformatie van dit gebied. Als eerste uitwerking daarvan is, in samenwerking met BHV projectontwikkeling uit Heesch, dit woningbouwplan gepresenteerd. Het plan voorziet in een dringende behoefte aan woningen voor zowel starters, senioren als doorstromers en biedt ruimte aan rijwoningen, rug-aan-rug woningen, seniorenwoningen, twee-onder-één kap-woningen en vrije sector zelfbouwkavels. 

Wim van de Kerkhof, directeur ORR: “Als maatschappelijke ontwikkelaar realiseert Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte woningbouwplannen met een grote diversiteit van woningtypen voor diverse doelgroepen. Dit woningbouwplan is hiervan een prachtig voorbeeld. Zo geven we enerzijds gehoor aan de woningbouwbehoefte en ontstaat anderzijds de mogelijkheid om 3 intensieve veehouderijen aan de rand van Heeswijk-Dinther te kunnen beëindigen”.

Het college van B&W heeft onlangs principemedewerking aan het plan verleend. Het college ziet op basis van een aantal randvoorwaarden, een nadere detaillering van het plan met belangstelling tegemoet. Ook de provincie Noord-Brabant en de gemeenteraad van Bernheze zullen nog moeten instemmen met het voornemen. Wethouder Edwin Daandels (ruimtelijke ontwikkeling): “Een hele mooie ontwikkeling aan de dorpsrand, een kans voor agrarische ondernemers om een andere weg in te slaan en een kans voor inwoners door een nieuw divers aanbod van woningbouw in de nabije toekomst”. 

De komende tijd wordt benut om het plan verder vorm te geven. Daarvoor zal ORR na de vakantieperiode actief in gesprek treden met omwonenden. Daarna wordt ook de procedure gestart om tot wijziging van het bestemmingsplan te komen.

UPDATE: Bekijk hier het krantenartikel uit De MooiBernheze krant m.b.t. de inloopavond van 9 november 2022.