Gratis het maatschappelijke magazine per post ontvangen.

De balans tussen wetten, regels en realiteit

11 oktober 2023

In de gemeente Meierijstad wordt aan de zuidzijde van Schijndel, gesitueerd tussen Plein, Langstraat en Venushoek, de nieuwe woonwijk 'Grote Braeck' ontwikkeld. Ruimte voor Ruimte wordt door Kragten begeleidt bij de totstandkoming van het planologische proces, het stedenbouwkundig plan en de technische uitwerking van de openbare ruimte in deze nieuwe woonwijk. Een plan waar ruimte is voor 241 woningen voor alle doelgroepen, vooral voor starters. Hoe zorg je ervoor dat wetten en regels de maatschappelijke opgave niet stagneren?

Planontwikkelaar Caroline Smets van Ruimte voor Ruimte: "Sommige mensen vinden het lastig dat hun directe woonomgeving gaat veranderen. Op de informatieavonden komen daarom veel mensen af. Het is aan ons om, in goede samenwerking met de gemeente Meierijstad, alle belangen en facetten te wegen en evenwichtig in het plan te verwerken."

Lees hier het volledige artikel 'Aan de slag met de woningbouwopgave: de balans tussen wetten, regels en realiteit' uit het halfjaarlijks magazine 'DAADKRAGT' van Kragten (Uitgave 1, 2023, jaargang 1).