Gratis het maatschappelijke magazine per post ontvangen.

Brabantse Week van het Wonen 2022

13 november 2022

De week van 14 t/m 18 november is de Brabantse Week van het Wonen, een initiatief van Provincie Noord-Brabant met als woonthema van dit jaar: Grote opgaven in onzekere tijden. In de provincie Noord-Brabant moeten alleen al tot 2030 jaarlijks ruim 12.000 woningen aan de voorraad worden toegevoegd. Ook Ruimte voor Ruimte draagt haar steentje bij aan deze enorme (inhaal)slag. 

Sinds 2016 is de provincie Noord-Brabant de enige aandeelhouder van Ruimte voor Ruimte. Dat heeft het mogelijk gemaakt om Ruimte voor Ruimte als instrument in te zetten bij uiteenlopende ruimtelijke knelpunten en maatschappelijke opgaven. U moet dan niet alleen denken aan de beëindiging van intensieve veehouderijen in het buitengebied. Sinds 2016 worden wij ook actief ingezet bij vraagstukken rondom bijvoorbeeld de transformatie van recreatieparken en binnenstedelijke leegstand.  Door de ontwikkeling van gevarieerde woningbouwplannen, voor diverse doelgroepen, leveren wij financiële bijdragen aan diverse vraagstukken. Steeds op een unieke wijze en per locatie op maat gemaakt. Op deze manier draagt Ruimte voor Ruimte bij aan de toekomstige leefbaarheid van de mooie provincie Noord-Brabant. 

“De 20 jaar waarin Ruimte voor Ruimte 'stallen voor woningen ruilt' hebben in Brabant geleid tot een mooi aanbod van landelijk gelegen bouwkavels. Inmiddels zit de organisatie in de transitie van speler in vrije-sectorkavels naar maatschappelijke ontwikkelaar. We zetten in op het helpen van gemeenten en provincie bij tal van maatschappelijke en actuele ruimtelijke opgaven.” – Wim van de Kerkhof, directeur Ruimte voor Ruimte

Op maandagochtend 14 november heeft Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening samen met Gedeputeerde Erik Ronnes (Ruimte en Wonen) via een webinar de Brabantse Week van het Wonen officieel geopend. Onder leiding van gespreksleider Richard Engelfriet deelden de minister en gedeputeerde hun visie op de huidige woningmarkt en gingen in op de Brabantse aanpak. Kijk hier de webinar terug.

Programma Brabantse Week van het Wonen (inclusief webinars)