Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Voorbeelden Beeldkwaliteit
Home / Bavel

Bavel

Stijlvol wonen in uw privé oase van rust, ruimte en privacy

Vrije bouwkavels te koop in Bavel

Het exclusieve woongebied aan de Tervoortseweg is gesitueerd aan de oostzijde van Bavel, in het weidse buitengebied van dit gezellige Brabantse dorp. Hier brengt Ruimte voor Ruimte drie bijzonder ruime kavels uit met royale oppervlaktes van circa 6.829 m2 tot maar liefst 8.262 m2, die u een scala aan mogelijkheden bieden om het huis van uw dromen te bouwen.

Van de Water Groep
T 076-524 24 00
breda@vandewatergroep.nl 

Bavel

Locatie bouwkavels Bavel

Bavel is een typisch Midden-Brabants dorp. Het bijzondere aan Bavel is dat het 8.245 inwoners heeft in de gemeente Breda en 45 inwoners in de gemeente Alphen-Chaam, ontstaan uit de gemeentelijke herindeling in de jaren ‘90 van de vorige eeuw. Bavel is een voordorp van Breda. Door de gunstige ligging nabij de A27 en A58 zijn Brainport Eindhoven en steden als ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Antwerpen goed te bereiken. Voor uw werk, om lekker te winkelen, vrienden te ontmoeten, culinair te genieten of om het aanbod aan kunst en cultuur. De combinatie van de landelijke ligging, de goede bereikbaarheid en de eigen voorzieningen maakt Bavel tot de perfecte plek om te wonen, werken en recreëren.

Bavel

Bouwgrond Bavel

Aantal kavels: 3
Status: In verkoop

Van de Water Groep
T 076-524 24 00
breda@vandewatergroep.nl 

Bavel

Kavel   Kavelgrootte Prijs V.O.N.  
1 8.179 m2 € 665.000
2 6.829 m2 € 615.000
3 8.262 m2 € 675.000

Prijslijst Tervoortseweg in Bavel

De koopsom is vrij op naam (V.O.N.). In de koopsom zijn begrepen:

  • De grondkosten;
  • De notariskosten inzake de juridische overdracht;
  • De makelaarskosten inzake opdracht verkoper aan makelaar;
  • De kosten voor kadastrale inmeting van de bouwkavel;
  • 21% BTW en/of 6% overdrachtsbelasting (eventuele wijzigingen in het tarief zullen worden verrekend).

De opgegeven kavelgrootten zijn indicatief. De definitieve kavelgrootte wordt bepaald aan de hand van de kadastrale inmeting.
Van de Water Groep
T 076-524 24 00
breda@vandewatergroep.nl 

Bavel

Op deze pagina vindt u ter inspiratie voor uw woning een aantal referentiewoningen die door deze kwaliteitsaanbieders zijn gerealiseerd. Dit geeft u een indruk van de mogelijkheden en architectuurstijlen.

Getoonde beelden geven een goede indruk van de bouwmogelijkheden, wel kan de gemeente nog nadere eisen stellen over detaillering en kleurgebruik.

Bavel

Bebouwingsmogelijkheden voor uw kavel

Er moet rekening worden gehouden met de regels en voorschriften uit het bestemmingsplan van de gemeente Breda. Een aantal van de regels leest u hier. Binnen het bestemmingsvlak zijn alleen vrijstaande woningen toegestaan, met één inrit. Per bouwvlak mag één woning met bijgebouwen worden opgericht. Om een informeel straatbeeld te creëren heeft u vrije keuze in nokrichting. De dakvorm kan bestaan uit een zadeldak, schilddak of samengesteld dak. Het tuinontwerp dient wat betreft vormgeving en beplanting aan te sluiten op het omringende landschap.

Voor een aansluiting op het aangrenzende buitengebied gelden voor de woningen aan de Tervoortseweg een maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 4,5 meter en 9 meter, tot één bouwlaag met een kap. Voor bijgebouwen zijn de maximale goot- en bouwhoogte respectievelijk 3,5 meter en 5,5 meter. De inhoud van de woningen mag maximaal 1.000 m3 zijn. De afstand van een hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelgrens bedraagt minimaal 10 meter. Binnen het bouwvlak mag ondergronds worden gebouwd tot een diepte van maximaal 4 meter.

Ten tijde van het aanvragen van de omgevingsvergunning voor het bouwen worden de bouwplannen voor de woningen door de gemeente Breda getoetst aan de algemene criteria uit de Welstandsnota.

Van de Water Groep
T 076-524 24 00
breda@vandewatergroep.nl