Esch - Nieuw Koolwijk

In de gemeente Boxtel, aan de westzijde van Esch, worden 6 kavels ontwikkeld aan De Ruiting (bekend onder de naam 'Nieuw Koolwijk' in het bestemmingsplan). De bouwkavels zijn ruim 1.000 m2 en worden verkocht met (aangrenzende) hobbyweide. De kavels zijn verdeeld over twee clusters: twee kavels in cluster 'De Hoeve' en vier kavels in cluster 'Het Hof'. Tussen de clusters door is er open zicht naar de achterliggende Essche Stroom.

De gemeente heeft in december 2022 het bestemmingsplan vastgesteld. Er is echter beroep tegen het bestemmingsplan ingesteld. Momenteel wachten wij op een zittingsdatum bij de Raad van State voor de behandeling van het beroep.  De verkoop van de kavels kan naar verwachting in de tweede helft van 2024 starten. Op Ruimtelijkeplannen.nl is het bestemmingsplan in te zien.

Het project Esch - Nieuw Koolwijk heeft als status "In voorbereiding". Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de exacte datum van de start van de verkoop. Hieronder kunt u zich inschrijven.

Hoe bent u in aanraking gekomen met deze website?
 *

Andere projecten in de omgeving