Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Voorbeelden Beeldkwaliteit Thema
Home / Moerdijk / Willemstad

Moerdijk - Willemstad

Een rijk verleden en een bruisend heden

Een vrije kavel in Willemstad

De bouwkavels die Ruimte voor Ruimte aanbiedt, liggen aan de zuidkant van Willemstad, net buiten de historische kern en grenzend aan het buitengebied. Ze variëren in grootte van 660 m2 tot en met zo’n 860 m2. De nieuwe woonwijk Kloosterblokje is omgeven door een watergang met een bomenrij. Een fraaie, maar zeker ook praktische afwerking van het gebied omdat deze watergang dient voor de opvang van hemelwater. Hierdoor beleeft u het water en de natuur zoals dat zo kenmerkend is voor Willemstad. Aan de oostzijde zijn er weilanden wat het gevoel van ruimte en rust versterkt net als de groenvoorziening in het plan. De tuinen van alle kavels liggen op het zuiden, zodat u op zonnige zomerse dagen optimaal van uw ruime tuin kunt genieten.  

WG Makelaars
T 0168-47 70 77
info@wgmakelaars.nl

Moerdijk - Willemstad

Locatie bouwkavels Willemstad

In het westen van Brabant, aan het Hollandsch Diep ligt Willemstad, sinds 1997 onderdeel van de gemeente Moerdijk. Deze gemeente is qua oppervlakte de grootste van Noord-Brabant en telt zo'n 37.000 inwoners. Door de ligging nabij de A59 bent u binnen een half uur in Dordrecht, Breda, Roosendaal of Bergen op Zoom en alle voorzieningen die deze steden bieden. Rijdend door de omgeving maakt u kennis met het natuurgebied Buitengorzen, een kweldergebied. Ten westen van Willemstad ligt het natuur- en recreatieterrein Vlaakenhoek, terwijl daar weer ten zuiden van de Sint Antoniegorzen liggen, een weidevogelgebied, met aansluitend het Fort Sabina Henrica. 

Moerdijk - Willemstad

Bouwgrond Moerdijk - Willemstad

Aantal kavels: 1
Status: In verkoop

WG Makelaars
T 0168-47 70 77
info@wgmakelaars.nl

Moerdijk - Willemstad

Kavel   Kavelgrootte Prijs V.O.N.  
1 659 VERKOCHT
2 693 VERKOCHT
2a 615 VERKOCHT
3 615 VERKOCHT
3a 615 € 209.000 OPTIE
4 800 VERKOCHT
5 662 VERKOCHT
6 661 VERKOCHT
7 861 VERKOCHT
8 861 VERKOCHT

Prijslijst Moerdijk, Willemstad

De koopsom is vrij op naam (V.O.N.). In de koopsom zijn begrepen:

De grondkosten;

  • De notariskosten inzake de juridische overdracht;
  • De makelaarskosten inzake opdracht verkoper aan makelaar;
  • De kosten voor kadastrale inmeting van de bouwkavel;
  • 21% BTW (eventuele wijzigingen in het tarief zullen worden verrekend).

De opgegeven kavelgrootten zijn indicatief. De definitieve kavelgrootte wordt bepaald aan de hand van de kadastrale inmeting.

WG Makelaars
T 0168-47 70 77
info@wgmakelaars.nl

Moerdijk - Willemstad

Ruimte voor Ruimte werkt nauw samen met een aantal geselecteerde bouwbedrijven. Op deze pagina vindt u ter inspiratie voor uw woning een aantal referentiewoningen die door deze kwaliteitsaanbieders zijn gerealiseerd. Dit geeft u een indruk van de mogelijkheden, architectuurstijlen en het bijbehorende kostenplaatje.

Getoonde beelden geven een goede indruk van de bouwmogelijkheden en kosten, wel kan de gemeente nog nadere eisen stellen over detaillering en kleurgebruik. De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leges, aansluitkosten nutsbedrijven, sonderingen en keuken (in de meeste gevallen).

Moerdijk - Willemstad

Bebouwingsmogelijkheden voor uw kavel

Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen idee ontwerpen en realiseren. De bebouwingsmogelijkheden staan onder andere in het bestemmingsplan van de gemeente Moerdijk. Het belangrijkste is dat de woningen passen bij de sfeer en het karakter van Willemstad en het buitengebied. Voor meer informatie kunt u hier het beeldkwaliteitsplan downloaden.

Eisen aan de woning
- Woning met kap of plat dak. Jaren 20 stijl.
- Bouwhoogte maximaal 11 meter.

Klik hier voor voorbeelden van Roscobouw. 

WG Makelaars
T 0168-47 70 77
info@wgmakelaars.nl

Een bezoek aan de vesting Willemstad is als een reis terug in de tijd. Willem’s stad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. De band met Oranje is er nog steeds; ook nu nog draagt Koning Willem-Alexander de titel 'Heer van Willemstad'. Willemstad is één groot monument dat de vorm heeft van een zevenpuntige ster. De bastions en vestingwallen van de stad zijn nog grotendeels intact. Willemstad heeft niet voor niets een officieel beschermd stadsgezicht. Het stratenpatroon stamt nog uit vroeger tijden en ook de vele monumentale panden houden de rijke historie van Willemstad levend. 

In de directe omgeving is nog een indrukwekkend stuk historie te bewonderen: Fort Sabina. Dit fort ligt op het kruispunt van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland en meet maar liefst 13 ha. Fort Sabina maakt deel uit van de Zuider Waterlinie. Bijzonderheden van dit fort zijn de toren uit de tijd van Napoleon, de onderaardse gangen en de grote kazerne. Een bezoek aan dit prachtige bouwwerk is dan ook meer dan de moeite waard. Ook kunt u in deze bijzondere ambiance genieten van lekker eten en drinken op het terras of in de bistro. Een heel andere sfeer en beleving ervaart u aan het water, bijvoorbeeld aan de jachthavens. Deze haven aan het Volkerak en het Hollandsch Diep biedt plaats aan zo'n 250 vaartuigen en is daarnaast een centrum voor watersportliefhebbers. 

WG Makelaars
T 0168-47 70 77
info@wgmakelaars.nl