Vind uw droomkavel...


in de lijst

op plaatsnaam
per regio regio_1 regio-2 regio-3 regio-4 regio-5 regio-6
Zo vindt u een kavel
dat past bij uw budgetZoek op prijs:

Zoek een kavel op plaatsnaam • Landelijk wonen met uw persoonlijke signatuur

  Buitengoed Nieuwe Warande
 • STUKKEN DIE MIJ ECHT RAKEN HEBBEN HIER EEN EIGEN PLEKJE

  Buitengoed Nieuwe Warande
 • Zelf bouwen op een exclusieve villakavel

  Buitengoed Nieuwe Warande
 • "Je proeft aan het omeletje dat ze hier de ruimte hebben"

  Buitengoed Nieuwe Warande
 • Zelf bouwen op een exclusieve villakavel

  Buitengoed Nieuwe Warande
 • ALS JE VAN ZON BEESTJE HOUDT, WIL JE HEM OOK DICHT BIJ JE HEBBEN

  Buitengoed Nieuwe Warande
Het Buitengoed Ligging Voorzieningen Mogelijkheden Voorbeeldwoningen Deelplan 2B/Prijslijst

Buitengoed Nieuwe Warande

Exclusief. Landelijk. Ruim opgezet. En groen. Buitengoed Nieuwe Warande draagt al deze elementen in zich. In de luwte van Tilburg en ten westen van Berkel-Enschot wordt deze woonwijk gesitueerd die zijn gelijke niet kent. Waar nu nog weilanden en oude akkercomplexen het beeld bepalen, geeft Ruimte voor Ruimte ca. 165 kavels uit voor exclusieve villabebouwing. Uniek in dit plan zijn de hobbyweides tussen de percelen, die samen met de zijwegen en zandpaden zorgen voor een ongedwongen, samenhangend geheel. Buitengoed Nieuwe Warande gaat zo op een prachtige manier op in het omringende landschap.

Wonen op historische grond
Met een warande werd in vroegere tijden een jachtterrein aangeduid waar wild een bepaalde bescherming genoot. In Nederland kreeg de naam 'warande' gaandeweg steeds meer de betekenis van een park of lustoord. De 'Nieuwe Warande' werd in 1757 door de graaf Van Hogendorp-Van Hofwegen aangelegd op een stuk gemeenschappelijke woeste grond in de Rauwbraken. Een bosgebied, bestaande uit loof- en naaldhout afgewisseld met natte heidevelden en vennen. Dit bos bestaat nu nog voor een klein deel ten noorden van Loven. Met de ontwikkeling van Buitengoed Nieuwe Warande wordt deze historische plek nieuw leven ingeblazen op een manier die recht doet aan de omgeving. 

Download hier de gebiedsbrochure 

Van de Water Groep
T 013-595 29 52
tilburg@vandewatergroep.nl


Lelieveld Makelaardij

T 013-521 02 22
info@lelieveldmakelaardij.nl

Buitengoed Nieuwe Warande

Snel van het land naar de stad

Buitengoed Nieuwe Warande wordt gerealiseerd aan de rand van het buitengebied tussen Tilburg-Noord, Udenhout en Berkel-Enschot. Een plek die wordt gekarakteriseerd door open weides, akkers en enkele kleine bosgebieden met daarlangs en doorheen veelal onverharde (zand)paden. Hoewel het voelt als 'ver weg', zorgt de goede infrastructuur ervoor dat Tilburg en andere steden altijd binnen bereik liggen.

Door de uitstekende ontsluiting via slimme rondwegen is Tilburg, en dus ook Buitengoed Nieuwe Warande, een goede uitvalsbasis voor iedereen die werkt in Eindhoven, Breda, Den Bosch of daarbuiten. En met drie treinstations en talloze buslijnen is er bovendien in de directe nabijheid een sterk openbaar vervoer netwerk aanwezig.

Aan de noordoost-kant van Buitengoed Nieuwe Warande liggen de dorpsuitbreidingen van Berkel-Enschot en Udenhout, waaronder Koningsoord. Deze voormalige abdij wordt het markante middelpunt van het nieuwe dorpshart van Berkel-Enschot dat hier in ontwikkeling is. Ook de voorzieningen van Berkel-Enschot en Udenhout liggen voor toekomstige bewoners van Buitengoed Nieuwe Warande op een steenworp afstand.

Buitengoed Nieuwe WarandeHet plangebied Buitengoed Nieuwe Warande is gesitueerd tussen bedrijventerrein Loven Noord I, het Riddershofpad, de spoorlijn Tilburg-Den Bosch en ten noorden van het gebied De Kraan. Het eerste plandeel dat ontwikkeld wordt ligt tussen De Kraan en De Hemeltjens. Hier komen 25 zeer ruim bemeten villakavels ter beschikking, waarop voor het grootste deel welstandsvrij gebouwd mag worden. De grootte van de kavels varieert van 700 tot 2.000 m2. Deelplan I is geheel uitverkocht. Deelplan IIa is op dit moment in verkoop bestaat uit 23 bouwkavels.

Inspiratie voor het stedenbouwkundig plan van Buitengoed NIeuwe Warande is gezocht in de typische lintbebouwing zoals die voorkomt in Brabantse dorpen zoals Biest-Houtakker. Wat betreft verschijningsvorm, sfeer en uitstraling zal Buitengoed Nieuwe Warande dan ook direct doen denken aan de landelijke nederzettingen in het agrarische gebied van Midden-Brabant.

Tussen Hazennest en De Kraan wordt een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd, waarlangs de royale kavels komen. Dit bebouwingslint bepaalt sterk het karakter van het plangebied. Op de splitsingen komen diverse groene pleintjes. Alle straten worden als 30 km/u-gebied ingericht. Vanuit het zuiden wordt Buitengoed Nieuwe Warande voor auto's bereikbaar over de Scherpervenweg en vanuit het noorden via De Kraan.

 

Buitengoed Nieuwe Warande

Wie volop geniet van de rust en privacy op Buitengoed NIeuwe Warande, heeft op gezette tijden behoefte aan de dynamiek van een stad. En niet te vergeten aan de voorzieningen die in het buitengebied niet aanwezig zijn. In die behoeften voorziet Tilburg, dat niet ver van Nieuwe Warande ligt. De nabijheid van deze stad is in meer dan één opzicht aantrekkelijk. In het Tilburgse centrum vindt u alle voorzieningen die u zich kunt wensen.

Het winkelaanbod is sterk en breed, het horeca-aanbod groot en gevarieerd. Ook op cultureel gebied komt u niets te kort. Tilburg heeft diverse bekende podia en theaters zoals 013 (popmuziek), Paradox (jazz), de Concertzaal (klassiek), De Schouwburg en De Vorst. Maar ook drie musea met landelijke faam, te weten het Textielmuseum, De Pont (moderne kunst) en het Noord-Brabants Natuurmuseum. Typisch Tilburgse evenementen zijn de kermis en het Festival Mundial. Bovendien is Tilburg een bruisende sportstad met Willem II, ijshockeyclub Tilburg Trappers en Hockeyclub HC Tilburg als meest bekende verenigingen.

Buitengoed Nieuwe Warande

De Brabantse Sahara wordt Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen ook wel genoemd. Wie het gebied kent weet waarom. Dit indrukwekkende natuurmonument, op slechts 6 kilometer van Tilburg, herbergt één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Een plek die wat betreft beleving naadloos aansluit op Buitengoed Nieuwe Warande. Hier komt u naartoe om te paardrijden over de zandheuvels, te etsen door de uitgestrekte naaldbossen. Of gewoon om in alle rust een wandeling te maken door de indrukwekkende zandverstuivingen. 

Buitengoed Nieuwe Warande

Ten oosten van Buitengoed Nieuwe Warande en ten westen van Oisterwijk, ligt Udenhout en Berkel-Enschot dat sinds 1997 onderdeel uitmaakt van de gemeente Tilburg. Berkel en Enschot waren aanvankelijk twee karakteristieke boerendorpen die dicht bij elkaar lagen en die in de loop der jaren met elkaar zijn vergroeid. Rond 1973 is men de twee dorpen als één gaan beschouwen.

Berkel-Enschot is een aantrekkelijk dorp met diverse bezienswaardigheden en rijksmonumenten. Daaronder de in 1881 door Franse trappisten gestichte Abdij Koningshoeven, bekend van het trappistenbier La Trappe.  

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in winkelcentrum Eikenbosch of op de weekmarkt die elke donderdag plaatsvindt. Verder kent Udenhout en Berkel-Enschot uitstekende voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en ontspanning.