Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Voorbeelden Beeldkwaliteit Thema
Home / Reusel / Weijererf

Reusel - Weijererf

Alle kavels uit het project "Locatie bouwkavels Reusel" zijn verkocht!

Het Brabantse leven

Een vrije kavel in Reusel

Wonen in Weijererf betekent genieten van een groene en bomenrijke omgeving. Op ruime kavels van circa 524 m2 tot 1.314 m2 bouwt u hier uw ideale woning. De opzet van Weijererf is geïnspireerd op het karakter van het buitengebied.

Het bestaande groen wordt verder uitgebreid waardoor de bebouwing en het groen in elkaar overlopen. Het landelijke karakter van het plan wordt versterkt door de centrale boskamer met daarin vier kavels omgeven door bomen. Rondom dit hart liggen de overige kavels.

Van Santvoort Makelaars
T 0497-51 33 93
info@reusel.vansantvoort.nl

Reusel - Weijererf

Locatie bouwkavels Reusel

Reusel ligt centraal tussen Tilburg en Eindhoven met hun uitgebreide voorzieningen op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en winkelen. Dichterbij vindt u de dorpen van de Acht Zaligheden, zoals Eersel met haar gezellige plein waaraan verschillende restaurants en cafés liggen. De ligging nabij de Belgische grens maakt een uitstapje naar Arendonk, Turnhout of -iets verder- Antwerpen mogelijk. 

Reusel - Weijererf

Ruimte voor Ruimte werkt nauw samen met een aantal geselecteerde bouwbedrijven. Op deze pagina vindt u ter inspiratie voor uw woning een aantal referentiewoningen die door deze kwaliteitsaanbieders zijn gerealiseerd. Dit geeft u een indruk van de mogelijkheden, architectuurstijlen en het bijbehorende kostenplaatje.

Getoonde beelden geven een goede indruk van de bouwmogelijkheden en kosten, wel kan de gemeente nog nadere eisen stellen over detaillering en kleurgebruik. De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leges, aansluitkosten nutsbedrijven, sonderingen en keuken (in de meeste gevallen).

Reusel - Weijererf

Bebouwingsmogelijkheden voor uw kavel

Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen idee ontwerpen en realiseren. De bebouwingsmogelijkheden staan onder andere in het bestemmingsplan van de gemeente Reusel-De Mierden. Het belangrijkste is dat de woningen passen bij de dorpse sfeer en het karakter van Reusel. Voor meer informatie kunt u hier het beeldkwaliteitsplan downloaden.

Eisen aan de woning
- Maximale goothoogte: voor de kavels 1 t/m 8 en 13 t/m 27 is deze 4,5 meter. Voor de kavels 9 t/m 12 bedraagt deze 6 meter.
- Maximale nokhoogte: voor de kavels 1 t/m 8 is deze 9 meter, voor de overige kavels 10 meter.

Klik hier voor voorbeelden van Roscobouw.

Van Santvoort Makelaars
T 0497-51 33 93
info@reusel.vansantvoort.nl


In de omgeving van Reusel ligt Landgoed De Utrecht waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Dit landgoed is vernoemd naar de levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht. Het bedrijf ontgon vanaf 1898 de uitgestrekte heidevelden. Uiteindelijk is de heide omgezet in 1800 hectare bos en 600 hectare landbouwgrond, terwijl daarnaast nog 400 hectare natuurterrein behouden bleef. 

In het begin van de 20e eeuw groeide het besef dat de natuurlijke kwaliteit van het gebied van waarde is en liet men een deel onontgonnen. Het bos bestaat onder andere uit grove den, Douglas  en Europese lariks. Het hout van deze bomen werd geleverd aan de Limburgse steenkolenmijnen om deze te stutten. Een fraai voorbeeld van de natuur vormt het dal van de Reusel, een riviertje dat hier stroomt. Dit gebied heet De Hertgang met daarin de uitspanning De Bockenreijder. Daarnaast is de Mispeleindse Heide een belangrijk natuurgebied met daarin grote vennen als De Flaes, de Kleine Flaes en het Goor. Ze worden omringd door vochtig heidegebied waar klokjesgentiaan, beenbreek, moeraswolfsklauw en witte snavelbies groeien. Het landgoed telt meer dan 130 soorten broedvogels. Lopend door het gebied ziet u diverse cultuurmonumenten waaronder de in 1905 gebouwde brandtoren met houtvesterswoning in Jugenstil elementen. Ook is er Rustoord, gebouwd in 1924, een voormalig vakantieverblijf voor het personeel van de verzekeringsmaatschappij. Tegenwoordig is Rustoord een hotel-restaurant. Een prima plek om even te stoppen tijdens uw wandeling. 

Van Santvoort Makelaars
T 0497-51 33 93
info@reusel.vansantvoort.nl