Vind uw droomkavel...


in de lijst

op plaatsnaam
per regio regio_1 regio-2 regio-3 regio-4 regio-5 regio-6
Zo vindt u een kavel
dat past bij uw budgetZoek op prijs:

Zoek een kavel op plaatsnaam • wonen aan het open landschap

  Oisterwijk - Moergestel
 • Oisterwijk - Moergestel

  Impressie
 • Genieten in de Parel in 't Groen

  Oisterwijk - Moergestel
 • Prachtig wonen aan een charmant dorpslint

  Oisterwijk - Moergestel
 • EEN AUTHENTIEKE OF EIGENTIJDSE WOONBOERDERIJ

  Oisterwijk - Moergestel
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Voorbeelden Beeldkwaliteit
Home / Oisterwijk / Moergestel / omschrijving

Oisterwijk - Moergestel

Een vrije kavel in Moergestel

De 6 riante bouwkavels liggen ten zuidwesten van Moergestel in het plangebied Vinkenberg en variëren in grootte van circa 880 m2 tot circa 1.200 m2. Twee kavels van Ruimte voor Ruimte liggen aan de Heuveldwarsstraat, de andere aan de Heuvelstraat. De meeste kavels grenzen met de achtertuin aan het buitengebied, wat een heerlijk groen uitzicht oplevert en resulteert een landelijke, dorpse sfeer. Dat karakter wordt versterkt door het zoveel als mogelijk behouden van de bestaande bomen langs de Heuvelstraat die zo kenmerkend zijn voor een dorpslint. Om deze reden zal de toekomstige bebouwing ook aansluiten bij de bestaande bebouwing langs de linten, zodat een oorspronkelijk woonbeeld ontstaat. Zo blijft bovendien het mooie open landschap bewaard dat zo van waarde is en zorgt voor een heerlijke en ruime woonbeleving. Als inspiratiebron voor de woningen gelden de typisch Brabantse langgevelboerderijen of dorpswoningen. U kunt ervoor kiezen om dicht bij de authentieke architectuurstijl van dit type te blijven. Maar ook een eigentijdse vertaling van deze karakteristieke boerderij leidt tot een fraai resultaat, zolang deze niet uit de toon valt met de bebouwing uit de omgeving. 

Van Oers Makelaardij
T 013-5368055
info@vanoersmakelaardij.nl

Lelieveld Makelaardij
T 013-5210222
info@lelieveldmakelaardij.nl

Oisterwijk - Moergestel

Locatie bouwkavels Moergestel

Moergestel, met zo'n 6.800 inwoners, maakt deel uit van de gemeente Oisterwijk. Deze gemeente bestaat uit het gelijknamige dorp Oisterwijk, de kern Heukelom en Moergestel. Moergestel is een typisch Brabants dorp met een rijk verenigingsleven en tal van activiteiten. Er wordt een jaarmarkt gehouden en er zijn evenementen als 'Moergestel fietsdorp', de kermis, een gildedag en het muziekfestival Gèssel Open Air. Ook op sportief vlak laat Moergestel zich gelden. Zo wordt er elk jaar het Pre-Season tournament georganiseerd, een internationaal softbaltoernooi voor junioren en senioren. U vindt er alle  basisvoorzieningen zoals supermarkten, basisonderwijs, kinderopvang en zorg. Op fietsafstand ligt Oisterwijk met winkels, restaurants en bijvoorbeeld een middelbare school. Tilburg biedt daarbij alle faciliteiten en voorzieningen van een grote stad, net als  's-Hertogenbosch en Eindhoven die u per auto binnen een half uur bereikt, gezien de gunstige ligging aan de A58. 

Oisterwijk - Moergestel

Bouwgrond Oisterwijk, Moergestel

Aantal kavels: 1
Status: In verkoop


Van Oers Makelaardij
T 013-5368055
info@vanoersmakelaardij.nl

Lelieveld Makelaardij
T 013-5210222
info@lelieveldmakelaardij.nl

Oisterwijk - Moergestel

Kavel   Kavelgrootte Prijs V.O.N.
1 880 m2 VERKOCHT
2 1.023 m2 VERKOCHT
3 1.135 m2 € 315.000,-
4 1.092 m2 VERKOCHT
5 1.195 m2 VERKOCHT
6 1.010 m2 VERKOCHT


Prijslijst Oisterwijk, Moergestel

De koopsom is vrij op naam (V.O.N.). In de koopsom zijn begrepen:

 • De grondkosten;
 • De notariskosten inzake de juridische overdracht;
 • De makelaarskosten inzake opdracht verkoper aan makelaar;
 • De kosten voor kadastrale inmeting van de bouwkavel;
 • 21% BTW (eventuele wijzigingen in het tarief zullen worden verrekend).

De opgegeven kavelgrootten zijn indicatief. De definitieve kavelgrootte wordt bepaald aan de hand van de kadastrale inmeting.Van Oers Makelaardij
T 013-5368055
info@vanoersmakelaardij.nl

Lelieveld Makelaardij
T 013-5210222
info@lelieveldmakelaardij.nl

Oisterwijk - MoergestelRuimte voor Ruimte werkt nauw samen met een aantal geselecteerde bouwbedrijven. Op deze pagina vindt u ter inspiratie voor uw woning een aantal referentiewoningen die door deze kwaliteitsaanbieders zijn gerealiseerd. Dit geeft u een indruk van de mogelijkheden, architectuurstijlen en het bijbehorende kostenplaatje.

Getoonde beelden geven een goede indruk van de bouwmogelijkheden en kosten, wel kan de gemeente nog nadere eisen stellen over detaillering en kleurgebruik.
De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leges, aansluitkosten nutsbedrijven, sonderingen en keuken (in de meeste gevallen).


Oisterwijk - Moergestel

Bebouwingsmogelijkheden voor uw kavel

Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen idee ontwerpen en realiseren. De bebouwingsmogelijkheden staan onder andere in het bestemmingsplan van de gemeente Oisterwijk. Belangrijk is dat de woningen aansluiten bij het karakter van de lintbebouwing uit de omgeving die voornamelijk bestaat uit de langgevelboerderij en de dorpswoning. Voor meer informatie kunt u het beeldkwaliteitsplan hier downloaden.

Eisen aan de woning

Langgeveltype
- Goothoogte maximaal 3,5 meter.
- Nokhoogte maximaal 9 meter.
- Zadeldak of schilddak, nokrichting vrij.

Dorpswoning
- Goothoogte maximaal 6 meter.
- Nokhoogte maximaal 10 meter.
- Samengesteld dakvlak mogelijk.

Van Oers Makelaardij
T 013-5368055
info@vanoersmakelaardij.nl

Lelieveld Makelaardij
T 013-5210222
info@lelieveldmakelaardij.nl

Oisterwijk wordt ook wel de parel in 't groen genoemd. Vroeger werd gesproken van de parel van Brabant, maar die naam hanteerden ook Heeze en Grimbergen.

De parel in 't groen doet haar naam alle eer aan vanwege de vele bossen en vennen, zoals de natuurgebieden De Oisterwijkse Bossen en Vennen, De Kampina, het Landgoed Nemelaer en het Landgoed de Rosep. De natuurgebieden van Oisterwijk sluiten aan bij een reeks natuurgebieden in aangrenzende dorpen en vormen zo een deel van Het Groene Woud; een nationaal park in de driehoek Eindhoven-Tilburg-'s-Hertogenbosch. Ook het Brabants Vennenpad en het Pelgrimspad lopen door Oisterwijk. Niet eens zo heel lang geleden zag het er rond Oisterwijk anders uit toen heidevelden het beeld bepaalden. Op een gegeven moment is men gestopt met het laten begrazen door schapen en door aanplanting van bomen ontstonden er grote bosgebieden. Daarbij zijn er veel meer vennen dan in soortgelijke gebieden van Noord-Brabant. Door Oirschot stromen verscheidene beken, zoals de Reusel, die overgaat in de Achterste Stroom en samenvloeit met de Voorste Stroom. Een andere beek is de Rosep, waar naar ook een conferentiecentrum in de gemeente is genoemd. 

Van Oers Makelaardij
T 013-5368055
info@vanoersmakelaardij.nl

Lelieveld Makelaardij
T 013-5210222
info@lelieveldmakelaardij.nl