Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Beeldkwaliteit
Home / Loosbroek

Loosbroek

Buiten en toch dichtbij de stad

Een vrije kavel in Loosbroek

Het charmante dorp Loosbroek is een van de kleinere dorpen van de gemeente Bernheze en een prettige woonkern. Wonen in Loosbroek betekent rust en ruimte. Op een prachtige plek ten zuiden van de kern van Loosbroek, geeft Ruimte voor Ruimte negen riante woningbouwkavels uit, het plan ‘Loosbroek-Schaapsdijk’. Inmiddels zijn er nog slechts drie kavels te koop. De kavelgrootte varieert van ca. 788 m² tot ca. 1.100 m². Het plan sluit met sfeer en beleving aan op de aangrenzende wijk; ruim opgezet en met veel groen en bomen. De aangrenzende woningen op de kavels hebben grote tuinen en staan op royale afstand van elkaar. U heeft dan ook een gegarandeerd gevoel van ruimte en privacy. Dit heerlijk landelijk gevoel wordt bovendien versterkt door het aansluitende landschap van akkers en velden. Het plangebied waarin de kavels liggen wordt via de Schaapsdijk en de Krommedelseweg ontsloten, met behoud van het buitengebied-karakter van Loosbroek. U kunt uw droomhuis naar eigen inzicht bouwen, passend bij het karakter van de lintbebouwing in de directe omgeving.

Bernheze Makelaars
T 0413-243 818
info@bernheze.nl 

Loosbroek

Locatie bouwkavels Loosbroek

Bernheze ligt in het landelijk gebied van de regio Uden-Veghel en in de streek Maasland, onderdeel van de Meierij van ’s-Hertogenbosch. De gemeente is ontstaan in 1994 door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Heesch, Heeswijk-Dinther (waaronder Loosbroek) en Nistelrode (waaronder Vorstenbosch), met in totaal bijna 30.000 inwoners. Bern staat voor born dat bron of water betekent. Hese staat voor bos. Letterlijk betekent Bernheze dus water en bos. In het noorden wordt de gemeente begrensd door de A59. De zuidgrens wordt gevormd door de beekdalen van de Leigraaf en de Aa.

Loosbroek behoort tot de gemeente Bernheze en heeft ruim 12.500 inwoners. Bernheze mag gerust het bruisende hart van de driehoek ’s-Hertogenbosch-Eindhoven-Nijmegen genoemd worden, met in de diverse dorpen uitstekende voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en zorg, en een gevarieerd winkelaanbod. Het nabijgelegen Oss biedt u de voorzieningen van een grotere stad. De A59 voert u bovendien in korte tijd naar ’s-Hertogenbosch, en via de A50 kunt u richting Veghel en Eindhoven of in noordelijke richting naar Nijmegen. 

Ook biedt Bernheze u een rijk aanbod aan musea en culturele bezienswaardigheden met onder meer de Kildonkse molen en de Meierijsche museumboerderij in Heeschwijk-Dinter, de Abdij van Berne en het prachtige kasteel Heeswijk.

Bernheze is gunstig en mooi gelegen in het Brabantse land, tegen het uitgestrekte natuurgebied “De Maashorst’ met indrukwekkende stuifduinen, vennen, prachtige bossen en heidevelden en veel verschillende dieren.  

Loosbroek

Bouwgrond Loosbroek

Aantal kavels: 1
Status: In verkoop

Bernheze Makelaars
T 0413-243 818
info@bernheze.nl 

Loosbroek

Kavel   Kavelgrootte Prijs V.O.N.  
2 789 VERKOCHT
5 1.096 VERKOCHT
6 925 € 225.000

Prijslijst Bernheze, Loosbroek

De koopsom is vrij op naam (V.O.N.). In de koopsom zijn begrepen:

  • De grondkosten;
  • De notariskosten inzake de juridische overdracht;
  • De makelaarskosten inzake opdracht verkoper aan makelaar;
  • De kosten voor kadastrale inmeting van de bouwkavel;
  • 21% BTW (eventuele wijzigingen in het tarief zullen worden verrekend).

De opgegeven kavelgrootten zijn indicatief. De definitieve kavelgrootte wordt bepaald aan de hand van de kadastrale inmeting.

Bernheze Makelaars
T 0413-243 818
info@bernheze.nl 

Loosbroek

Bebouwingsmogelijkheden voor uw kavel

Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw droomhuis naar eigen idee ontwerpen en realiseren. Belangrijk is dat de woningen aansluiten bij het karakter van de lintbebouwing uit de omgeving, die voornamelijk bestaat uit dorpswoningen. De architectuur is eigentijds, maar passend in de landelijke sfeer van de omgeving en de wijk Loosbroek. De ruime opzet van het plan Loosbroek-Schaapsdijk biedt u bovendien alle privacy en gevoel van ruimte.

De percelen liggen in clusters van minimaal twee aaneengesloten kavels langs beide wegen en vormen hiermee een voortzetting van het lint. De woningen mogen uit twee volumes worden opgebouwd, zodat een zogenaamd samengesteld dakvlak ontstaat. De bebouwing bestaat uit een bouwlaag met kap. De nokhoogte is maximaal 10 meter met een goothoogte van 4 meter. De architectuur is eigentijds, maar passend in de landelijke sfeer van de omgeving en de wijk Loosbroek.

Naast de vrijstaande woning zelf, mogen op elke kavel bijgebouwen gezet worden. Het zal voor zich spreken dat deze passen bij het hoofdgebouw, waarbij een plat dak mogelijk is. Per kavel zijn twee parkeerplaatsen voorgeschreven. Groene erfafscheidingen en de erfrichtingen zorgen voor een landschappelijke inpassing.

Eisen aan hoofdgebouw

Eén bouwlaag met kap
Nokhoogte maximaal 10 meter.
Goothoogte maximaal 4 meter. 

Bernheze Makelaars
T 0413-243 818
info@bernheze.nl