Vind uw droomkavel...


in de lijst

op plaatsnaam
per regio regio_1 regio-2 regio-3 regio-4 regio-5 regio-6
Zo vindt u een kavel
dat past bij uw budgetZoek op prijs:

Zoek een kavel op plaatsnaam • wonen aan de oevers van de Maas

  Lith - Heilig Kempke
 • Lith - Heilig Kempke

  Impressie
 • Het dorp aan de rivier

  Lith - Heilig Kempke
 • Genieten van landschap en water

  Lith - Heilig Kempke
 • BELEEF HET WONEN AAN HET WATER

  Lith - Heilig Kempke
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Voorbeelden Beeldkwaliteit
Home / Lith / Heilig Kempke / omschrijving

Lith - Heilig Kempke

Een vrije kavel in Lith

Het Heilig Kempke ligt in het zuidoosten van Lith en sluit aan op de toekomstige uitbreidingslocatie Lith-Oost. Hier komen zo'n honderd woningen. De 9 kavels die Ruimte voor Ruimte in het Heilig Kempke aanbiedt, zijn bijzonder ruim en variëren in grootte van zo'n 900 m2 tot en met ruim 1.300 m2. Het autoluwe en kinderveilige plan wordt omsloten door een brede watergang, waardoor u als het ware op een eilandje woont. In het hart daarvan ligt een groengebied met bomen. De nieuwe wijk ademt een intieme sfeer die alle privacy biedt. Een prachtige locatie in een karakteristiek Maasdorp. 

Van der Krabben Makelaardij
T 0412-63 29 28
nieuwbouw@krabben.nl

Lith - Heilig Kempke

Locatie bouwgrond Lith

Lith en de zeven omliggende dorpskernen behoren sinds 2011 tot de gemeente Oss. Lith, dat liefkozend het 'dorp aan de rivier' wordt genoemd, ligt tegen Gelderland aan, met de Maas als natuurlijke grens. In het zuiden treft u een groen buitengebied, waardoor Lith de ideale locatie is voor wie van natuur en water houdt. Door de ligging nabij de A50 en de A2 zijn steden als Oss,
's-Hertogenbosch en Nijmegen vanuit Lith uitstekend bereikbaar inclusief alle voorzieningen van deze steden.

Lith - Heilig Kempke

Bouwgrond Lith, Heilig Kempke

Aantal kavels: 1
Status: In verkoop


Van der Krabben Makelaardij
T 0412-63 29 28
nieuwbouw@krabben.nl

Lith - Heilig Kempke

Kavel   Kavelgrootte Prijs V.O.N.
1 1.107 m2 Nog niet in verkoop
2 1.023 m2 Nog niet in verkoop
3 1.108 m2 Nog niet in verkoop
4 650 m2 VERKOCHT
5 1.272 m2 Nog niet in verkoop
6 1.203 m2 Nog niet in verkoop
7 1.342 m2 Nog niet in verkoop
8 1.222 m2 Nog niet in verkoop
9 562 m2 € 180.000,-


Prijslijst Lith, Heilig Kempke

De koop geschiedt altijd vrij op naam en de volgende kosten zijn bij de koopsom inbegrepen:

 • de grondkosten;
 • de notariskosten voor de juridische overdracht;
 • de makelaarskosten die betrekking hebben op de verkoopopdracht van de ontwikkelingsmaatschappij;
 • de kosten voor kadastrale inmeting van de kavel;
 • 21% btw en/of 6% overdrachtsbelasting (eventuele wijzigingen in dit tarief zullen worden verrekend).

De opgegeven kavelgrootten zijn indicatief. De definitieve kavelgrootte wordt bepaald aan de hand van de kadastrale inmeting.Van der Krabben Makelaardij
T 0412-63 29 28
nieuwbouw@krabben.nl

Lith - Heilig KempkeRuimte voor Ruimte werkt nauw samen met een aantal geselecteerde bouwbedrijven. Op deze pagina vindt u ter inspiratie voor uw woning een aantal referentiewoningen die door deze kwaliteitsaanbieders zijn gerealiseerd. Dit geeft u een indruk van de mogelijkheden, architectuurstijlen en het bijbehorende kostenplaatje.

Getoonde beelden geven een goede indruk van de bouwmogelijkheden en kosten, wel kan de gemeente nog nadere eisen stellen over detaillering en kleurgebruik.
De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leges, aansluitkosten nutsbedrijven, sonderingen en keuken (in de meeste gevallen).


Lith - Heilig Kempke

Bebouwingsmogelijkheden voor uw kavel

Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen idee ontwerpen en realiseren. De bebouwingsmogelijkheden staan onder andere in het bestemmingsplan van de gemeente Oss. De kavels liggen in de overgang naar het buitengebied. Dit vraagt om een zachte overgang van bebouwing naar natuur. Daarom is een ingetogen architectuur gewenst. Dit uit zich in maat en schaal, vormgeving en kleur- en materiaalgebruik van de woningen in een landelijke bouwstijl. Voor meer informatie kunt u hier het beeldkwaliteitsplan downloaden.

Eisen aan de woning
- Goothoogte maximaal 3,5 meter.
- Nokhoogte maximaal 9 meter.

Klik hier voor voorbeelden van Roscobouw.

Van der Krabben Makelaardij
T 0412-63 29 28
nieuwbouw@krabben.nl

Lith is bekend door het boek Dorp aan de Rivier van Antoon Coolen, dat in Lith is verfilmd door Fons Rademakers. Het verhaal gaat over de dorpsdokter, die een eigenzinnige manier van werken heeft. Hij heeft het vooral aan de stok met de plaatselijke notabelen, maar is goed voor de zieke bewoners van het dorp. In 2006 ging het muziekstuk 'Dorp aan de rivier' in premiere, dat werd uitgevoerd de Lithse fanfare. Daarnaast is het boek ook nagespeeld door verschillende verenigingen en personen uit Lith en omgeving op een bijzondere locatie aan de Maas.

De rivier speelt dan ook een belangrijke rol in het dorp. Het gebied daaromheen toont een afwisselend polderlandschap, zoals de De Lithse Kooi . Dit is een beheersgebied van Staatsbosbeheer van zo'n 88 ha. Het fraaie gebied bestaat uit twee eendenkooien, namelijk de Lithse Kooi en de Kesselse Kooi en nog een kooirestant bij Het Wild. Hier omheen liggen grienden en graslanden. Talloze vogels vinden in dit gebied een ideale leefomgeving. De zomertaling, slobeend, grutto, tureluur, grasmus en rietzanger broeden er. Ook worden er zeldzame vogels waargenomen. De waterhuishouding wordt met windmolens op een manier geregeld dat de watervogels er optimaal kunnen verblijven. De kooien zijn overigens nog steeds in gebruik om vogels te ringen.

Van der Krabben Makelaardij
T 0412-63 29 28
nieuwbouw@krabben.nl