Vind uw droomkavel...

Vind uw droomkavel...


in de lijst

per regio

via de plattegrond

op plaatsnaam

op prijs
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Voorbeelden Beeldkwaliteit Thema
Home / Woensdrecht / Huijbergen / Buntven

Woensdrecht - Huijbergen - Buntven

Waar bomen het buitengebied aankondigen

Een vrije kavel in Huijbergen

De 5 riante bouwkavels die Ruimte voor Ruimte aanbiedt, liggen aan de noordoostzijde van Huijbergen, aan de rand van het dorp. Het plangebied wordt omsloten door weilanden wat een heerlijk landelijke woonbeleving garandeert. De kavels in het plan variëren van 930 m² tot 1.223 m².

De opzet van het nieuwe woongebied laat zich omschrijven als een intiem hofje waaromheen de kavels zijn gesitueerd. U bereikt de nieuwe buurt via de bestaande weg Meulenven die wordt doorgetrokken en uitkomt op het hofje. Dit hofje is van kavelgrens tot kavelgrens bestraat met klinkers en beplant met enkele bomen, wat de dorpse sfeer benadrukt. Ook het zicht op de monumentale molen Johanna in het oosten tekent het karakter van dit nieuwe woon- en leefgebied. Alle kavels liggen aan het hofje en zijn riant van afmeting. De informele, groene inrichting, de percelen met hun ruime tuinen die haast vanzelf overgaan in het buitengebied en het onverharde pad dat aan de noordkant het plan begrenst: elke dag weer geniet u er van een sfeervolle woonbeleving in alle rust en privacy. 

VanOpstal Grosfeld Makelaars
T 0164-217000
info@vanopstalgrosfeld.nl

Woensdrecht - Huijbergen - Buntven

Locatie bouwkavels Huijbergen, Buntven

De gemeente Woensdrecht telt zo'n 22.000 inwoners, waarvan er ongeveer 2.200 in Huijbergen wonen. Huijbergen ligt op de Brabantse Wal, een hooggelegen zandgebied met duinen, dennenbossen, zandverstuivingen, heidevelden en vennen. Een prachtig gebied dat uitnodigt tot heerlijke fiets- en wandeltochten. De natuur neemt maar liefst meer dan de helft van Huijbergen in, de rest bestaat uit weilanden, akkers en bebouwing. Twee kilometer ten noorden van het dorp ligt de Wouwse Plantage, een fraai landgoed met beukenlanen en ten zuiden vindt u het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide (Nationaal Park) dat doorloopt tot Kalmthout in België. Hier liggen heuvelachtige bossen en heidegebieden als de Staartse Duinen en de Amnelose Duin. Vennen zijn te vinden op Landgoed Kortenhoeff en ook liggen hier de Groote en Kleine Meer. Ten oosten ligt een landduinenrij die als een boog rondom het dorp loopt met heuvels tot 35 meter hoog en namen als de Nootjesberg, Bremberg Heksenberg en Pilberg. Naast dit natuurschoon, vindt u in en nabij Huijbergen tal van voorzieningen. Voor uw dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen zoals basisonderwijs, horeca en recreatie kunt u prima in Huijbergen terecht of in het nabijgelegen Hoogerheide. Voor meer stadse zaken als voortgezet onderwijs, uitgebreide winkelmogelijkheden, kunst en cultuur bent u via de A58 en A4 binnen een aantal minuten in Bergen op Zoom dat op zo'n 10 kilometer afstand ligt. Ook Roosendaal en Antwerpen zijn uitstekend bereikbaar. 

Woensdrecht - Huijbergen - Buntven

Bouwgrond Woensdrecht - Huijbergen - Buntven

Aantal kavels: 1
Status: In verkoop

VanOpstal Grosfeld Makelaars
T 0164-217000
info@vanopstalgrosfeld.nl

Woensdrecht - Huijbergen - Buntven

Kavel   Kavelgrootte Prijs V.O.N.  
1 910 VERKOCHT
2 710 VERKOCHT
2a 717 VERKOCHT
3 988 VERKOCHT
4 782 VERKOCHT
4a 643 € 190.000
5 1033 VERKOCHT

Prijslijst Huijbergen, Woensdrecht

De koopsom is vrij op naam (V.O.N.). In de koopsom zijn begrepen:

  • De grondkosten;
  • De notariskosten inzake de juridische overdracht;
  • De makelaarskosten inzake opdracht verkoper aan makelaar;
  • De kosten voor kadastrale inmeting van de bouwkavel;
  • 21% BTW (eventuele wijzigingen in het tarief zullen worden verrekend).

 


VanOpstal Grosfeld Makelaars
T 0164-217000
info@vanopstalgrosfeld.nl

Woensdrecht - Huijbergen - Buntven

Ruimte voor Ruimte werkt nauw samen met een aantal geselecteerde bouwbedrijven. Op deze pagina vindt u ter inspiratie voor uw woning een aantal referentiewoningen die door deze kwaliteitsaanbieders zijn gerealiseerd. Dit geeft u een indruk van de mogelijkheden, architectuurstijlen en het bijbehorende kostenplaatje.

Getoonde beelden geven een goede indruk van de bouwmogelijkheden en kosten, wel kan de gemeente nog nadere eisen stellen over detaillering en kleurgebruik. De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leges, aansluitkosten nutsbedrijven, sonderingen en keuken (in de meeste gevallen).

Woensdrecht - Huijbergen - Buntven

Bebouwingsmogelijkheden voor uw kavel

Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen idee ontwerpen en realiseren. De bebouwingsmogelijkheden staan onder andere in het bestemmingsplan van de gemeente Woensdrecht. Belangrijk is dat de woningen passen bij het landelijke karakter van de omgeving en de veelal statige huizen die daarin voorkomen. Voor meer informatie kunt u hier het beeldkwaliteitsplan downloaden.

Eisen aan de woning
- Goothoogte tussen 2,5 en 4 meter.
- Nokhoogte tussen 5 en 6,5 meter.

VanOpstal Grosfeld Makelaars
T 0164-217000
info@vanopstalgrosfeld.nl

Huibergen ligt in de gemeente Woensdrecht waar jaarlijks het zogenaamde Brabantse Wal Festival wordt georganiseerd. Dit is een meerdaags festival met een reikwijdte tot ver buiten de regio. De spreekwoordelijke Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid staan daarbij voorop. 

Tijdens het festival treden bekende artiesten op, zoals in 2015 Nick en Simon, diverse DJ's, Corrie Konings, Imca Marina en Frank & Mirella. Het festivalterrein is daarnaast het podium voor allerlei activiteiten. Ook is er een Mud Run, waarvan het uitdagende parcours zich op de Brabantse Wal bevindt. De Brabantse Wal is een bijzonder landschap in West-Brabant, op de grens met Zeeland en Vlaanderen. Het meest opvallend in het landschap van de Brabantse Wal is de steilrand: een abrupte overgang van de hoger gelegen zandgronden met bos en hei bedekt naar de lager gelegen zeekleipolders. Hierdoor leent het terrein zich bijzonder goed voor de Mud Run door de afwisseling van natuurlijke en technische obstakels die de deelnemers moeten overwinnen. Na afloop maken deelnemers en toeschouwers er een feest van als ze nagenieten in de tent met muziek, eten en drinken en - later op de avond - als zij de optredens op het Brabantse Wal Festival te bezoeken. Naast de Mud Run is er tevens een zeskamp. Deelnemende team dossen zich in opvallende en verrassende outfits uit om de zeskampparcours te slechten. Een spannend en ludiek gezicht dat elk jaar op een groot aantal toeschouwers kan rekenen. 

Foto's: Tonny Presser

VanOpstal Grosfeld Makelaars
T 0164-217000
info@vanopstalgrosfeld.nl