Vind uw droomkavel...


in de lijst

op plaatsnaam
per regio regio_1 regio-2 regio-3 regio-4 regio-5 regio-6
Zo vindt u een kavel
dat past bij uw budgetZoek op prijs:

Zoek een kavel op plaatsnaam  • Magnifiek wonen in de Meierij van Den Bosch

    Berlicum
  • Groene a-locatie nabij de Aa

    Berlicum
  • Berlicum, karakteristiek forenzendorp

    Berlicum
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Voorbeelden Beeldkwaliteit
Home / Berlicum / omschrijving

Berlicum

Een vrije kavel in Berlicum

Aan de zuidoostkant van de kern Berlicum waar nu nog akkerland ligt, geeft Ruimte voor Ruimte drie ruim bemeten woningbouwkavels uit. De kavelgrootte varieert van ca. 864 m² tot circa 1.235 m². Het plan ligt in een gebied dat van oudsher wordt gekenmerkt door landbouwgronden en polders. 'Groen' voert hier heel duidelijk de boventoon. De omgeving van Berlicum is rijk aan landhuizen en kasteeltjes. Niet minder dan 16 Rijksmonumenten en 37 gemeentelijke monumenten onderstrepen deze rijkdom. Het plangebied waarin de drie vrije kavels liggen, wordt aan de noordzijde begrensd door de Groenstraat. Ten zuiden loopt de straat 't Laar. De architectuur in de directe omgeving van het plan is bijzonder gevarieerd. De vrijstaande woningen op de drie kavels mogen dan ook een eigen gezicht laten zien, passend in de groene omgeving. 

BOSS Wonen
T 073-612 30 30
info@bosswonen.nl 

Berlicum

Locatie bouwgrond Berlicum

Berlicum ligt in de Meijerij van 's-Hertogenbosch, een landstreek in oostelijk Noord-Brabant, nabij de rivier de Aa. Tot 1996 was Berlicum zelfstandig. Tegenwoordig vormt het samen met Gemonde, Den Dungen en Sint-Michielsgestel de gelijknamige gemeente Sint-Michielsgestel. Berlicum telt ca. 10.000 inwoners. Het langgerekte dorp ligt vlak bij de A2 en N279 op slechts 7 kilometer van 's-Hertogenbosch. Vanuit Berlicum lopen er diverse busdiensten richting omliggende gemeenten. Reizen met de trein kan snel vanaf stations Den Bosch of Vught.

Het centrum van Berlicum bevindt zich rondom het Mercuriusplein. Hier zijn de meeste winkels gevestigd en vindt wekelijks een markt plaats. In dit centrale deel van Berlicum bevinden zich ook de belangrijkste voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport en zorg. Voortgezet onderwijs en extra voorzieningen op cultureel, culinair en sportief gebied zijn op slechts enkele fietsminuten te vinden in Sint-Michielsgestel en 's-Hertogenbosch.

Naast het huidige centrum heeft Berlicum een prachtig historisch centrum rondom het Raadhuisplei, met Rijksmonumenten zoals de Samen-op-Weg-kerk, het voormalig raadhuis De Plaets en de voormalige burgemeesterswoning en herberg. De Hoogstraat verbindt het oude en nieuwe centrum met elkaar. In deze straat bevindt zich ook de Koninklijke biljartfabriek Eureka.

In en om Berlicum is het heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn kilometerslange routes uitgezet die o.a. voeren langs de Aa en door natuurgebied De Hooghe Heide.

Berlicum

Bouwgrond Berlicum

Aantal kavels: 0
Status: In verkoop


BOSS Wonen
T 073-612 30 30
info@bosswonen.nl 

Berlicum

Kavel   Kavelgrootte Prijs V.O.N.
1 864 m2 VERKOCHT
2 1.235 m2 VERKOCHT
3 916 m2 VERKOCHT


Prijslijst - Berlicum GroenstraatBOSS Wonen
T 073-612 30 30
info@bosswonen.nl 

Berlicum

Bebouwingsmogelijkheden voor uw kavel
Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw woning naar eigen idee ontwerpen en realiseren. Voor deze woningen is geen definitieve vormgeving bekend. De woningen dienen echter wel te voldoen aan de gemeentelijke welstandsnota. Omdat in de directe omgeving van het plan gevarieerde architectuur voorkomt, mag de nieuwe bebouwing een eigen gezicht hebben. Belangrijkste voorwaarde is dat de woningen wat betreft stijlkenmerken passen in de groene omgeving.   

Eisen aan hoofdgebouw
-   Eén bouwlaag met kap
-   Maximale inhoud 1.000 m3 (excl. evt. onderkeldering)
-   Goothoogte maximaal 6 meter.
-   Nokhoogte maximaal 10 meter.
-   Dakhelling tussen 25 en 60 graden.
-   Maximaal 1 oprit per kavel.

Eisen aan bijgebouw(en)
-   Gezamenlijke oppervlakte bijgebouwen maximaal 100 m².
-   Goothoogte maximaal 3,5 meter.
-   Nokhoogte maximaal 6 meter.

BOSS Wonen
T 073-612 30 30
info@bosswonen.nl