Vind uw droomkavel...


in de lijst

op plaatsnaam
per regio regio_1 regio-2 regio-3 regio-4 regio-5 regio-6
Zo vindt u een kavel
dat past bij uw budgetZoek op prijs:

Zoek een kavel op plaatsnaam • comfortabel wonen met groen als rode draad

  Aarle-Rixtel
 • Aarle-Rixtel

 • Riante kavels met een groots uitzicht

  Aarle-Rixtel
Omschrijving Ligging Bouwkavels Prijslijst Voorbeelden Beeldkwaliteit
Home / Aarle-Rixtel / omschrijving

Aarle-Rixtel

Een vrije kavel in Aarle-Rixtel

De 4 bouwkavels die Ruimte voor Ruimte aan de rand van Aarle-Rixtel uitgeeft, vallen onder het plan Opstal 6. De kavels liggen ten noorden van de kern Aarle-Rixtel en op korte afstand van het Wilhelminakanaal. Aan de zuidzijde wordt dit plangebied begrensd door een ruim opgezette wijk met veel bomen. De kavels zijn bijzonder royaal en variëren in grootte van ca. 1.400 m2 tot circa 1.610 m2. Welke van de 4 kavels u ook kiest: het uitzicht op de achtergelegen landerijen is groots.

De woningen die in deze wijk liggen hebben diepe tuinen, staan op gepaste afstand van elkaar en bieden de bewoners een hoge mate van privacy en rust. Deze sfeer en beleving vormt ook het uitgangspunt voor de bebouwing op de 4 kavels binnen het plan Opstal 6. De nieuwe woningen worden landschappelijk ingepast. Daarbij worden bestaande bomen, waar dat ook maar enigszins kan, gerespecteerd en behouden. Op die manier wordt het buitengebiedkarakter van deze nieuwe woonlocatie optimaal tot uitdrukking gebracht.     

Van Santvoort makelaars Nuenen
T 040-283 37 08
info@nuenen.vansantvoort.nl

Aarle-Rixtel

Locatie bouwkavels

In 1997 werden de Brabantse gemeenten Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout samengevoegd en ontstond een nieuwe gemeente met ruim 22.000 inwoners: Laarbeek. Aarle-Rixtel is de op één na grootste kern van Laarbeek. Direct grenzend aan de noordzijde van Aarle-Rixtel, op een prachtige plek nabij het buitengebied, geeft Ruimte voor Ruimte 4 riante bouwkavels uit.  

Aarle-Rixtel is een langgerekt dorp dat in het noorden grenst aan Beek en Donk en Gemert, in het oosten aan de dorpen Bakel en De Mortel, in het zuiden aan de stad Helmond en in het westen aan het bekende brouwersdorp Lieshout. Het is de perfecte plek voor mensen die landelijk willen wonen, maar tegelijkertijd ook alle stadse gemakken en faciliteiten dichtbij willen hebben. 

Aarle-Rixtel

Bouwgrond Aarle-Rixtel

Aantal kavels: 1
Status: In verkoop


Van Santvoort makelaars Nuenen
T 040-283 37 08
info@nuenen.vansantvoort.nl

Aarle-Rixtel

Kavel   Kavelgrootte Prijs V.O.N.
1 1.406 m2 VERKOCHT
2 1.429 m2 VERKOCHT
3 1.478 m2 VERKOCHT
4 1.564 m2 € 310.000,- OPTIE


Prijslijst

De koopsom is vrij op naam (V.O.N.). In de koopsom zijn begrepen:

 • De grondkosten;
 • De notariskosten inzake de juridische overdracht;
 • De makelaarskosten inzake opdracht verkoper aan makelaar;
 • De kosten voor kadastrale inmeting van de bouwkavel;
 • 21% BTW (eventuele wijzigingen in het tarief zullen worden verrekend).

De opgegeven kavelgrootten zijn indicatief. De definitieve kavelgrootte wordt bepaald aan de hand van de kadastrale inmeting.
Van Santvoort makelaars Nuenen
T 040-283 37 08
info@nuenen.vansantvoort.nl

Aarle-RixtelRuimte voor Ruimte werkt nauw samen met een aantal geselecteerde bouwbedrijven. Op deze pagina vindt u ter inspiratie voor uw woning een aantal referentiewoningen die door deze kwaliteitsaanbieders zijn gerealiseerd. Dit geeft u een indruk van de mogelijkheden, architectuurstijlen en het bijbehorende kostenplaatje.

Getoonde beelden geven een goede indruk van de bouwmogelijkheden en kosten, wel kan de gemeente nog nadere eisen stellen over detaillering en kleurgebruik.
De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leges, aansluitkosten nutsbedrijven, sonderingen en keuken (in de meeste gevallen).


Aarle-Rixtel

Ruimte en vrijheid ervaart u niet alleen op de locatie zelf en in de directe omgeving van het plan Opstal 6 in Aarle-Rixtel. Ruimte en vrijheid krijgt u ook bij de bouw van uw eigen huis op één van de vier bouwkavels. Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw toekomstige nieuwe woning naar eigen idee ontwerpen en realiseren. Daarbij is het belangrijk dat u het landschappelijke karakter van de directe omgeving niet uit het oog verliest. 

Welke bebouwingsmogelijkheden u heeft, kunt u nalezen in het bestemmingsplan Opstal 6-9. U vindt dit plan op www.laarbeek.nl. Hieronder geven wij u nog een aantal aandachtspunten mee.  

De vier kavels van het plan Opstal 6 liggen tegen de bestaande bebouwing. Het is belangrijk dat de sfeer en het karakter van dit woongebied wordt doorgetrokken naar de nieuw te bouwen woningen. Om dit te waarborgen moet u in het ontwerp- en bouwproces rekening houden met de volgende kenmerken:

 

 • een rechthoekig grondplan met mogelijke uitbouwen;
 • een zakeldak, eventueel afgewolfd;
 • dakbedekking van pannen of riet, of een combinatie van beide
 • gevels van baksteen in een natuurtint (rood, bruin, zand) of van hout in een donkere tint (zwart, groen, blauw, bruin)
 • asymmetrisch gevelbeeld met variatie in gevelopeningen
 • dakkapellen en dakramen zijn toegestaan, zolang ze ondergeschikt zijn.

 

Uw woning mag een inhoud hebben van maximaal 1.000 m3. De nokhoogte is maximaal 9 meter met een goothoogte van 4,5 meter. Als afstand tot de zijdelingse perceelgrens wordt voor het hoofdgebouw een minimale afstand van 3 meter gehanteerd. Op uw kavel moet u ten minste twee parkeerplaatsen realiseren. Een eventuele garage wordt daarbij niet meegerekend.

Naast de vrijstaande woning zelf, mag u op uw kavel bijgebouwen plaatsen met een oppervlakte van 100 m2. Deze bijgebouwen moeten vanzelfsprekend passen bij het hoofdgebouw. Een plat dak behoort tot de mogelijkheden.

Van Santvoort makelaars Nuenen
T 040-283 37 08
info@nuenen.vansantvoort.nl